Strona główna Aktualności Zmarł Janusz Winiarski

Zmarł Janusz Winiarski

W niedzielę wieczorem, 14.10.2012 r. zmarł Janusz Winiarski, dziennikarz radiowy, w latach 1990-2002 prezes zarządu i redaktor naczelny Polskiego Radia Lublin. Od grudnia 1980 roku był w zespole redakcyjnym niezależnego biuletynu NSZZ Rolników Indywidualnych „Solidarność”. Uczestnik strajku okupacyjnego w WSK PZL Świdnik. Był w grupie założycielskiej Komitetu Obywatelskiego Lubelszczyzny w 1989 roku. Wieloletni szef lubelskiego oddziału Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.

Absolwent Akademii Rolniczej, w latach 1964-1982 dziennikarz, następnie także kierownik redakcji audycji dla wsi w Polskim Radiu Rozgłośni Regionalnej w Lublinie.

Pogrzeb Janusza Winiarskiego odbędzie się w piątek 19 października na cmentarzu przy ulicy Lipowej. Nabożeństwo żałobne rozpocznie się o godz. 12.00.

Poprzedni artykułOchrona pszczół przed wymieraniem – sprzątanie ul z roztoczy
Następny artykułUroczyste odsłonięcie i poświęcenie tablicy Commemoratywnej