Strona główna Nowości Nowości Żywność z feralną solą jest bezpieczna

Żywność z feralną solą jest bezpieczna

706
0

Wstępne wyniki badań zanieczyszczeń soli wypadowej sprzedawanej przez ANWIL S.A. wskazują, że nie jest ona już niebezpieczna dla konsumentów. Według Państwowego Zakładu Higieny zanieczyszczenia soli wypadowej przedstawione przez ANWIL S.A. nie wskazują na możliwość wystąpienia szkodliwych skutków zdrowotnych po spożyciu produktów, do których była ona wykorzystywana w procesach stosowanych przez przemysł spożywczy – poinformował Mirosław Wysocki, dyrektor Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego Państwowego Zakładu Higieny. Nie ulega wątpliwości, że właściciele trzech zakładów wprowadzających sól wypadową do obrotu towarowego jako sól spożywczą muszą być surowo ukarani. Jest to jednoznaczne przestępstwo, z którego zdawali sobie sprawę – oświadczył Andrzej Pisula, technolog żywieniowy.

 

Poprzedni artykułDobry sezon dla sprzedawców jabłek
Następny artykułSzykuje się krach żywnościowy w Polsce
NSZZ RI „Solidarność” jest powołany do reprezentowania i obrony godności, praw, jedności zawodowej, interesów zawodowych rolników na poziomie krajowym i międzynarodowym zgodnie z ideami „Solidarności” oraz zasadami etyki chrześcijańskiej.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj