Strona główna Nowości Nowości Wiceminister Tomasz Lenkiewicz zajmujący się prywatyzacją KSC zdymisjonowany

Wiceminister Tomasz Lenkiewicz zajmujący się prywatyzacją KSC zdymisjonowany

Premier przyjął dymisję wiceministra skarbu Tomasza Lenkiewicza. Lenkiewicz odpowiadał m.in. za prywatyzację spółek rolno-spożywczych i transportowych. Odwołanie Lenkiewicza ze stanowiska podsekretarza stanu w Ministerstwie Skarbu obowiązuje od 12 czerwca br.

Lenkiewicz był wiceministrem skarbu od stycznia 2012 r. Zajmował się m.in. prywatyzacją spółek z branży rolno-spożywczej, transportowej czy tzw. resztówek. Sprawował też nadzór nad spółkami z mniejszościowym udziałem Skarbu Państwa, w tym m.in. Kombinatem Koksochemicznym „Zabrze” oraz spółką Elektrocarbon.

Poprzedni artykułCzy współczynnik korygujący obniży dopłaty bezpośrednie?
Następny artykułKomunikat prasowy