Strona główna Aktualności W Sejmie ruszają prace nad ustawą o kształtowaniu ustroju rolnego i ustawą...

W Sejmie ruszają prace nad ustawą o kształtowaniu ustroju rolnego i ustawą Prawo łowieckim

W dniu dzisiejszym Komisje Sejmowe zajmą się pracami nad ustawą o kształtowaniu ustroju rolnego (Pierwsze czytanie na połączonym posiedzeniu Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Komisji ds. Unii Europejskiej) oraz ustawą Prawo łowieckie (Pierwsze czytanie w Komisji Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa).

NSZZ RI „Solidarność” w swoich postulatach podczas organizowanych akcji protestacyjnych wielokrotnie zwracał uwagę na konieczność szybkiego podjęcia prac legislacyjnych w celu uszczelnienia procesu obrotu ziemią a także na konieczność zmian w Prawie łowieckim m.in. w kwestii szacowania szkód łowieckich. Liczymy, że wypracowane i przyjęte przez Parlament rozwiązania prawne będą zgodne z oczekiwaniami rolników i będą uwzględniały postulaty zgłaszane przez Związek.

Połączone Posiedzenie Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi i Komisji ds Unii Europejskiej rozpocznie się o godz. 10.30.

Posiedzenie Komisji Komisja Ochrony Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa rozpocznie się o godz. 10.00

Transmisje z posiedzeń dostępne są na stronie internetowej Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej – >>>Transmisje posiedzeń

Please enter your comment!