Strona główna Aktualności Uroczystość otwarcia XXIV Targów Mleczarskich ,,Mleko-Expo2015”

Uroczystość otwarcia XXIV Targów Mleczarskich ,,Mleko-Expo2015”

W dniu 18 listopada miało miejsce otwarcie XXIV Targów Mleczarskich  Mleko – Expo 2015. Udział  wydarzeniu wziął Przewodniczący NSZZ RI ,,Solidarność” Jerzy Chróścikowski.

Gości przywitał Prezes Zarządu Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny pan Waldemar Broś, który zwrócił uwagę na dobrą współpracę między NSZZ RI „Solidarność” a Związkiem Spółdzielni Mleczarskich. Przewodniczą Broś z zadowoleniem spostrzega rozwój rynku mlecznego  w minionych latach. W swoim przemówieniu nawiązał również do trudnej sytuacji producentów mleka oraz spółdzielni mleczarskich. Po przemowie do zgromadzonych gości nastąpiło wręczenie odznaczeń ARR, ARiMR, ZPEiPM wyróżnionym spółdzielniom mleczarskim. Przewodniczący Solidarności RI został poproszony o ukoronowanie wybranej przez jury Królowej Mleka 2016.

Wydarzenie potrwa do 20 listopada, miejscem targów jest Pałac Kultury i Nauki w Warszawie.

19 listopada 2015 r. (czwartek)

9:00 Otwarcie Targów dla publiczności- prezentacje, degustacje

11:00-14:00 ,,Dzień Twarogu i Twarożków, Śmietany i Śmietanki” – konkurs na ,,Twarogowy HIT”, ,,Twarożkowy HIT”, „Śmietanowy Hit” i ,,Śmietankowy HIT”.

14:00 Ogłoszenie wyników konkursu na ,,Twarogowy HIT”, ,,Twarożkowy HIT”, „Śmietanowy Hit” i ,,Śmietankowy HIT”, losowanie upominków dla zwiedzających

12:00-13:30 i 13:45-15:15 Show Królowej Mleka

17:00 Zakończenie targów dla zwiedzających

20 listopada 2015 r. (piątek)

9:00 Otwarcie Targów dla publiczności – prezentacje, degustacje

12:00 Uroczystość ogłoszenia wyników konkursów (Sala Rudniewa): ,,Mleczne Mistrzostwa Polski”, ,, Wysoka Jakość Wyrobów Mleczarskich’’, ,,Super Produkt 2015’’, na najciekawszą ekspozycję. Wręczenie pucharu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, inne nagrody i odznaczenia

15:00 Zakończenie Targów dla zwiedzających

Poprzedni artykułInauguracyjne posiedzenia Sejmu i Senatu RP
Następny artykułSpotkanie przedstawicieli NSZZ RI „Solidarność” z wiceminstrem rolnictwa Jackiem Boguckm.