Strona główna Aktualności STOP sprzedaży Polskich Lasów Państwowych oraz ziemi rolnej cudzoziemcom!

STOP sprzedaży Polskich Lasów Państwowych oraz ziemi rolnej cudzoziemcom!

Zamach na lasy to jest zamach na ziemię, bo lasy są posadowione na ziemi. Jeżeli doprowadzicie państwo do takiej sytuacji ekonomicznej, że Lasy Państwowe będą musiały być sprywatyzowane, to skutek będzie taki, że ziemia też zostanie wysprzedana. przewodniczący NSZZ RI „Solidarność” Jerzy Chróścikowski  ( wypowiedź podczas dyskusji nad ustawą o zmianie ustawy o lasach, 48. posiedzenie Senatu RP.)

W ZWIĄZKU Z UCHWAŁĄ nr 2 RADY KRAJOWEJ NSZZ RI „SOLIDARNOŚĆ”

Z DNIA 1 LUTEGO 2014 ROKU, ZWIĄZEK CZYNNIE WŁĄCZA SIĘ W AKCJĘ ZBIERANIA PODPISÓW POD WNIOSKIEM O REFERENDUM W SPRAWIE PRZYSZŁOŚCI LASÓW PAŃSTWOWYCH I POLSKIEJ ZIEMI.

Zwracamy się do Państwa o wsparcie i złożenie podpisu pod wnioskiem o poddanie pod referendum ogólnokrajowe sprawy przyszłości Państwowego Gospodarstwa Leśnego Lasy Państwowe i Polskiej Ziemi. Druki można pobrać w Biurze Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w Warszawie, ul. Marszałkowska 84/92 lok.119, gdzie można także osobiście złożyć podpis pod ww. wnioskiem.

Druk w formie elektronicznej można pobrać pod linkiem : lista_referendum (pobierz PDF)

Listy z podpisami prosimy przekazywać do Biura Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność”

Poprzedni artykułKomunikat z Posiedzenia Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w dniu 1 lutego 2014 roku
Następny artykułNadzwyczajne Posiedzenie Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w Szczecinie w dniu 10 lutego 2014 roku