Strona główna Aktualności Spotkanie z rolnikami powiatu jędrzejowskiego

Spotkanie z rolnikami powiatu jędrzejowskiego

W dniu 5 października 2014 r. Senator Jerzy Chróścikowski, Przewodniczący NSZZ RI „Solidarność” spotkał się z mieszkańcami powiatu jędrzejowskiego ( woj świętokrzyskie).

Na spotkaniu Jerzy Chróścikowski mówił o problemach polskiego rolnictwa i możliwościach wypracowania pozytywnych rozwiązań. Poruszył m. in. problem wyprzedaży polskiej ziemi w związku z faktem, iż 2016 r. mija okres karencji na wprowadzenie pełnego obrotu ziemią.

Przewodniczący NSZZ RI „Solidarność” powiedział także o konsekwencjach embarga wprowadzonego przez Rosję na polskie warzywa i owoce. O zbyt niskich rekompensatach dla rolników i opóźnionych działaniach polskiego ministra rolnictwa.

Jerzy Chróścikowski przekazał też  licznie przybyłym rolnikom informacje na temat środków z Unii Europejskiej, z których będą mogli skorzystać w lach 2014 – 2020.

Do Jędrzejowskiego Centrum Kultury  na spotkanie z mieszkańcami powiatu przybyli także Poseł do Parlamentu Europejskiego Janusz Wojciechowski, który powiedział m.in. na temat bieżącej sytuacji w kraju i szansach poprawy warunków życia Polaków, poprzez kształtowanie właściwej polityki oraz Poseł na Sejm Rp Andrzej Bętkowski, który przybliżył zebranym sprawy związane z bezpieczeństwem kraju. Mieszkańcy powiatu jędrzejowskiego gromkimi brawami podziękowali Parlamentarzystom PiS za przybycie i przekazanie ważnych informacji.

Poprzedni artykułKonferencja Prasowa NSZZ RI "Solidarność" Województwa Zachodniopomorskiego
Następny artykułKonferencja prasowa Zachodniopomorskiej Rady Wojewódzkiej NSZZ RI "Solidarność"