Strona główna Aktualności Spotkanie Sekcji Ogrodnictwa NSZZ RI „Solidarność” z Sekretarzem Stanu Ministerstwa Rodziny, Pracy...

10 marca br. w Ministerstwie Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej z inicjatywy NSZZ RI „Solidarność” odbyło się spotkanie z Sekretarzem Stanu Stanisławem Szwedem. Z ramienia NSZZ Rolników Indywidualnych „Solidarność” w spotkaniu uczestniczył Przewodniczący NSZZ RI „Solidarność” Jerzy Chróścikowski oraz przedstawiciele Krajowej Sekcji Ogrodnictwa NSZZ RI „Solidarność” na czele z jej Przewodniczącym Panem Leszkiem Kumorkiem.

Podczas spotkania omówiono zmiany w przepisach regulujących pracę cudzoziemców w Polsce. Ich wprowadzenia wymaga dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady 2014/36/UE z dnia 26 lutego 2014 r. w sprawie zatrudnienia cudzoziemców w charakterze pracowników sezonowych. W związku z tym przedstawiciele Krajowej Sekcji Ogrodnictwa NSZZ RI „Solidarność” przekazali wiceministrowi najistotniejsze uwagi dot. ww. dokumentu. Związkowcy zadeklarowali swój czynny udział w dalszych konsultacjach projektowanych rozwiązań.

Spotkanie Sekcji Ogrodnictwa NSZZ RI „Solidarność” z Sekretarzem Stanu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Stanisławem Szwedem Spotkanie Sekcji Ogrodnictwa NSZZ RI „Solidarność” z Sekretarzem Stanu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Stanisławem Szwedem

Please enter your comment!