Strona główna Aktualności Spotkanie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” z Ministrem Rolnictwa i Rozwoju...

Spotkanie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” z Ministrem Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztofem Jurgielem w dniu 30 czerwca 2016 roku

30 czerwca 2016 roku w siedzibie Związku podczas posiedzenia Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” odbyło się spotkanie z Ministrem Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztofem Jurgielem.

Podczas spotkania omówiono aktualną sytuację na poszczególnych rynkach rolnych, a także zasady współpracy ministerstwa ze Związkiem, ze szczególnym uwzględnieniem uczestnictwa Związku w dialogu społecznym i konsultacjach społecznych. Podczas spotkania poruszono również kwestię aktualnych prac legislacyjnych w MRiRW dotyczących rozwiązań systemowych w rolnictwie w tym m.in. ustawy o Funduszu Ochrony Dochodów Rolniczych.

NSZZ RI „Solidarność” przedstawił ministrowi najważniejsze propozycje rozwiązań systemowych w rolnictwie. Związek wyraził gotowość do dialogu i współpracy na rzecz spraw związanych  z poprawą sytuacji w polskim rolnictwie.

Poprzedni artykułRocznica zawieszenia "zielonego miasteczka" przed Kancelaria Prezesa Rady Ministrów w Warszawie
Następny artykułZmarł Jarosław Zygan – List kondolencyjny