Strona główna Aktualności Prezydent RP Andrzej Duda zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami podpisze nowelizcję ustawy o...

Prezydent RP Andrzej Duda zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami podpisze nowelizcję ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników

Prezydent Andrzej Duda podpisuje ustawę
prezydent.pl

W związku z pismami i wnioskami NSZZ RI „Solidarność” do Prezydenta RP o jak najszybsze podpisanie ustawy z dnia 13 kwietnia 2018 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw  oraz w związku ze spotkaniem w tym temacie w Kancelarii Prezydenta RP w dniu 7 maja br. i przedstawionej przez NSZZ RI „Solidarność” szerokiej argumentacji w ww. sprawie  Kancelaria Prezydenta RP poinformowała dzisiaj oficjalnie Przewodniczącą NSZZ RI „Solidarność” i Biuro Rady Krajowej , że Pan Prezydent RP Andrzej Duda zgodnie z deklaracją złożoną Przewodniczącej Teresie Hałas podjął decyzję o podpisanie ustawy z dnia 13 kwietnia 2018 r. o zmianie ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz niektórych innych ustaw (druk sejmowy nr 2334).

Poprzedni artykułProjekt Strategii Rozwoju Rolnictwa Ekologicznego w Polsce autorstwa NSZZ RI „Solidarność” przekazany za pośrednictwem Kancelarii Premiera Ministrowi Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Następny artykułUmowa o pomocy przy zbiorach i umowa użyczenia lokalu będą dotępne od wtorku na stronie NSZZ RI „Solidarność”