Strona główna Aktualności Posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w dniu 14 stycznia 2015...

Posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w dniu 14 stycznia 2015 roku

Posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI

W dniu 14 stycznia 2015 roku w Warszawie obradowało Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność”.

Podczas posiedzenia poruszono m.in. kwestie bieżącej sytuacji w rolnictwie związanej z brakiem opłacalności produkcji rolniczej na poszczególnych rynkach rolnych,  w szczególności na rynku wieprzowiny, zbóż i mleka oraz niewystarczającymi i nieefektywnymi działaniami rządu w kwestii poprawy sytuacji ekonomicznej rolników.

W związku z brakiem reakcji Pani Premier Ewy Kopacz na pisma i uchwały Związku dotyczące sytuacji  w rolnictwie, a także z uwagi na brak podjęcia przez Panią Premier dialogu ze Związkiem, Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” podjęło uchwałę  o ogłoszeniu pogotowia strajkowego i podjęciu dalszych działań statutowych przez Radę Krajową NSZZ RI „Solidarność”.

Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w związku z sytuacją w polskim górnictwie podjęło uchwałę o  poparciu protestujących górników.

Uchwały zostały przekazane Pani Premier Ewie Kopacz.

Uchwały z Posiedzenia Prezydium w dniu 14 stycznia 2015 roku

Poprzedni artykułOgólnopolskie Obchody 141. rocznicy urodzin Wincentego Witosa w Wierzchosławicach
Następny artykułZIMA WIEJSKICH DZIECI 2015