Strona główna Aktualności Posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w dniu 4 lutego 2016...

Posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w dniu 4 lutego 2016 roku

Posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI

W dniu 4 lutego 2016 roku odbyło się posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność”.

Podczas posiedzenia Prezydium ponownie zajęło się rozwiązaniami zawartymi w projekcie ustawy o wstrzymaniu sprzedaży nieruchomości Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa oraz o zmianie niektórych ustaw.

Prezydium NSZZ RI „Solidarność” zapoznało się również z wnioskami sekcji branżowej producentów trzody chlewnej NSZZ RI „Solidarność” wypracowanymi na spotkaniu w dniu 3 lutego 2016 roku.

Omówiono także kwestie związane z organizacją uroczystości 35.rocznicy rejestracji NSZZ RI „Solidarność”, które zostały objęte Honorowym Patronatem Prezydenta RP  Andrzeja Dudy. Pierwsza z uroczystości w ramach ww. Obchodów odbędzie się 21 lutego br. w Rzeszowie z okazji 35. rocznicy podpisania porozumień rzeszowsko-ustrzyckich i będzie połączona z odsłonięciem tablicy upamiętniającej Bp Ignacego Tokarczuka.

Ponadto omówiono sprawy organizacyjne związane z wyborami struktur związkowych poszczególnych szczebli. Prezydium określiło ostateczny termin przeprowadzenia zjazdów wojewódzkich do dnia 31 marca 2016 roku.

Posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI "Solidarność" w dniu 4 lutego 2016 roku

Poprzedni artykułUroczystości 142. rocznicy urodzin Wincentego Witosa w Wierzchosławicach
Następny artykułObchody 32. rocznicy tragicznej śmierci Piotra Bartoszcze