Strona główna Nowości Nowości Podatek dochodowy – nieustanne niejasności

Podatek dochodowy – nieustanne niejasności

Jak zapowiada Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, projekt ustawy o podatku dochodowym w rolnictwie powinien być znany do końca roku. Tym samym ucina spekulacje na temat opóźnień w jego wprowadzeniu. Rolnicy są niespokojni i nie rezygnują z zadawania pytań. Opracowaniem ustawy o wprowadzeniu podatku dochodowego zajmuje się ministerstwo finansów. O nadchodzących zmianach w opodatkowaniu rolników mówi się jeszcze od expose Premiera. Do dziś praktycznie niewiele się nie zmieniło. Nie ma ani konkretnych propozycji, ani szacunkowych wyliczeń ile to będzie podatników kosztowało. Ale jak zapewnia rząd – prace nad ustawą wciąż trwają. NSZZ RI ,,Solidarność’’ jest zdecydowanie temu przeciwne.

Poprzedni artykułSzkolenie w ramach projektu BERAS Implementation
Następny artykułOSN – zmiany