Strona główna Protesty rolnicze Protesty rolnicze Niedziela Zmartwychwstania Pańskiego na rolniczym miasteczku

Niedziela Zmartwychwstania Pańskiego na rolniczym miasteczku

Mszą Święta o godzinie 12.30 rolnicy protestujący na miasteczku rolniczym rozpoczęli główne uroczystości związane ze świętem Zmartwychwstania Pańskiego. We Mszy Świętej uczestniczył Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński, który odwiedził protestujących dzieląc się z nimi święconym jajkiem. W dniu dzisiejszym odbył się także wielkanocny recital Pawła Piekarczyka.

Materiał filmowy – TV Trwam

>>Zobacz galerię zdjęć

Życzymy wszystkiego najlepszego, to co, może być najlepsze, błogosławieństwa od Chrystusa Zmartwychwstałego – życzył prezesowi PiS Przewodniczący NSZZ RI „Solidarność” Jerzy Chróścikowski.

Jarosław Kaczyński przekonywał, że jedyną możliwą drogą poprawy sytuacji nie tylko rolników, ale wszystkich Polaków jest zmiana władzy.

Mamy na plecach ciężki worek kamieni, to jest ta władza, która jest obecna. To jest ciężki worek kamieni, musimy go zrzucić – powiedział prezes PiS Jarosław Kaczyński.

Rolnicy protestują nieprzerwanie od 19 lutego.

Please enter your comment!