Strona główna Aktualności Marsz w Obronie Demokracji i Wolności Mediów – relacja

Marsz w Obronie Demokracji i Wolności Mediów – relacja

13 grudnia 2014 roku ulicami Warszawy przeszedł „Marsz w obronie Demokracji i Wolności Mediów”, zorganizowany przez Prawi o Sprawiedliwość oraz środowiska patriotyczne. W składzie Honorowego Komitetu Marsz u znalazło się szerokie grono opozycjonistów, Parlamentarzystów i Europarlamentarzystów, świata nauki, osobistości życia społecznego i kulturalnego, a wśród nich m.in. były premier Jan Olszewski, opozycjonista Andrzej Gwiazda, kapelan Solidarności ks. Stanisław Małkowski, przewodniczący NSZZ „Solidarność” Piotr Duda oraz Przewodniczący NSZZ RI „Solidarność” Jerzy Chróścikowski a także aktorzy Jerzy Zelnik i Katarzyna Łaniewska.

W Marsz u uczestniczyło szerokie grono Związkowców z Rolniczej „Solidarności” z terenu całego kraju. Przewodniczący Jerzy Chróścikowski znalazł się w oficjalnej delegacji, która na czele z Prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim złożyła kwiaty pod pomnikiem Wincentego Witosa.

Marsz rozpoczął się około godziny 13.00 na placu Trzech Krzyży, gdzie po apelu upamiętniającym ofiary stanu wojennego a także przemówieniach m.in. Prezesa PiS, uczestniczy przeszli ulicami Warszawy pod pomnik Józefa Piłsudskiego koło warszawskich Łazienek. Zakończył się odśpiewaniem Hymnu Narodowego.

Wszystkim członkom i sympatykom NSZZ RI „Solidarność” serdecznie dziękujemy za aktywne uczestnictwo i wyraz troski o naszą Ojczyznę oraz prawa obywatelskie Polaków.

Pełna relacja z Marszu w Obronie Demokracji i Wolności Mediów w grudniowym wydaniu miesięcznika rolniczego „Nasza Ziemia”.

Fotorelacja ze Marszu dostępna jest w zakładce >>> GALERIA<<<

Please enter your comment!