Strona główna Nowości Nowości Krówki smakują Afgańczykom

Krówki smakują Afgańczykom

619
0

Polskie „Krówki” przysmakiem w Afganistanie

Jak informuje serwis TVN24.pl „Krówki” okazały się polskim przebojem eksportowym w Afganistanie. Mieszkańcy tego jednego z najbiedniejszych krajów świata uwielbiają słodycze i polskie cukierki stały się tamtejszym przysmakiem. Cukierki trafiają tam za pośrednictwem Iranu, a także dzięki polskiemu wojsku, które rozdaje je miejscowym. Z tego powodu w ubiegłym roku MON zamówiło za 200 tys. zł ok. 10 ton cukierków dla polskiego kontyngentu. Żołnierze mieli rozdawać „krówki” owinięte w papierki moro, by zyskać przychylność miejscowych.

PAP

Poprzedni artykułOznakowanie żywności
Następny artykułTanieją warzywa
NSZZ RI „Solidarność” jest powołany do reprezentowania i obrony godności, praw, jedności zawodowej, interesów zawodowych rolników na poziomie krajowym i międzynarodowym zgodnie z ideami „Solidarności” oraz zasadami etyki chrześcijańskiej.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj