Strona główna Protesty rolnicze Protesty rolnicze KOMUNIKAT Z POSIEDZENIA RADY KRAJOWEJ NSZZ RI „SOLIDARNOŚĆ”. 3 LUTEGO PROTESTY ROLNICZE...

KOMUNIKAT Z POSIEDZENIA RADY KRAJOWEJ NSZZ RI „SOLIDARNOŚĆ”. 3 LUTEGO PROTESTY ROLNICZE W POSZCZEGÓLNYCH WOJEWÓDZTWACH!

W dniu 23 stycznia 2015 roku w Warszawie odbyło się posiedzenie Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność”. Podczas posiedzenie omówiono w szczególności aktualną sytuację w rolnictwie i na poszczególnych rynkach rolnych, ze szczególnych uwzględnieniem sytuacji na rynku wieprzowiny, mleka i zbóż.

DECYZJĄ RADY KRAJOWEJ NSZZ RI „SOLIDARNOŚĆ” W DNIU 3 LUTEGO 2015 ROKU W POSZCZEGÓLNYCH WOJEWÓDZTWACH  ODBĘDĄ SIĘ PROTESTY ROLNICZE, W ZWIĄZKU Z DRAMATYCZNĄ SYTUACJĄ W ROLNICTWIE I NA POSZCZEGÓLNYCH RYNKACH ROLNYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI NA RYNKU WIEPRZOWINY, MLEKA I ZBÓŻ A TAKŻE Z UWAGI NA BRAK ODPOWIEDNICH DZIAŁAŃ RZĄDU W KWESTII POPRAWY SYTUACJI W ROLNICTWIE.

JEŻELI  RZĄD NIE PODEJMIE SKUTECZNYCH DZIAŁAŃ NSZZ RI „SOLIDARNOŚĆ” NIE WYKLUCZA PODJĘCIA AKCJI PROTESTACYJNEJ O SZCZEBLU KRAJOWYM.

Please enter your comment!