Strona główna Nowości Nowości Komunikat z Posiedzenia Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w dniu 11...

Komunikat z Posiedzenia Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w dniu 11 czerwca 2014 roku

Komunikat z Posiedzenia Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI

W dniu 11 czerwca 2014 roku w siedzibie Biura Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” w Warszawie odbyło się posiedzenie Prezydium Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność”.

Podczas posiedzenia omówiono aktualną sytuację w rolnictwie, kwestie ubezpieczeń a także sprawy organizacyjne związane z współpracą międzynarodową w ramach Copa Cogeca oraz dzielnością statutową Związku.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyraził chęć dialogu w kwestii realizacji postulatów Związku, dotyczących obrotu ziemią i ustalono że w najbliższym czasie dojdzie do spotkania z Zespołem Obrotu Ziemią NSZZ RI „Solidarność”. Od jego wyników zależy czy Związek podejmie decyzję o realizacji uchwały z ostatniej Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność” dotyczącej protestu.

Poprzedni artykułLATO WIEJSKICH DZIECI 2014
Następny artykułSpotkanie z ministrem rolnictwa i rozwoju wsi