Strona główna Aktualności Komunikat NSZZ RI „Solidarność” w związku z protestem sadowników organizowanym na Lubelszczyźnie

Komunikat NSZZ RI

NSZZ RI „SOLIDARNOŚĆ” POPIERA PROTEST SADOWNIKÓW ORGANIZOWANYM NA LUBELSZCZYŹNIE W DNIU 18 LISTOPADA 2014 ROKU W ZWIĄZKU Z BRAKIEM REAKCJI NA DOTYCHCZASOWE PROTESTY

Związek Sadowników RP ogłasza zaostrzenie protestu w formie blokady węzłów komunikacyjnych w dniu 18 listopada 2014 r.

Protest odbędzie się:

• na trasie Puławy – Zwoleń w miejscowości Leokadiów – Przejście dla pieszych na Drodze Krajowej Nr 12 w miejscowości Leokadiów przy stacji paliw Bliska  w  godzinach od 10:00 do 14: 00. Zbiórka o godzinie 9:30. W tym miejscu protestują sadownicy z gmin Łaziska, Wilków oraz powiaty Puławski, Lubelski i Radzyński. (Kontakt: 600 510 203)
    • w miejscowości Annopol – Przejście dla pieszych na ulicy Radomskiej (DK 74; słupek drogowy 175/7) przy skrzyżowaniu z drogą do Opoczki  w godzinach od 10:00 do 14:00. Zbiórka o godzinie  9:30. W tym miejscu protestują sadownicy z gmin Józefów nad Wisłą, Urzędów, Kraśnik, Dzierzkowice, Chodel, Opole Lubelskie i Annopol. (Kontakt: 504 162 617)

Dalszy brak reakcji spowoduje rozszerzenie akcji protestacyjnej.

Zachęcamy rolników, sadowników do udziału w proteście.

Poprzedni artykułARiMR opublikowała ogólnopolską listę przysługiwania pomocy wnioskodawcom, którzy ubiegali się w latach 2011 – 2013 o wsparcie z działania „Modernizacja gospodarstw rolnych” PROW 2007-2013
Następny artykułRolnicy u bł. Karoliny Kózkówny do Sanktuarium w Zabawie