Strona główna Nowości Nowości Kolejne wyrazy poparcia dla protestujących rolników

Kolejne wyrazy poparcia dla protestujących rolników

Napływają kolejne pisma z wyrazami poparcia dla protestujących przez Kancelarią Prezesa Rady Ministrów rolników. Ostatnio otrzymaliśmy wyrazy poparcia od: Krajowego Sekretariatu Zasobów Naturalnych Ochrony Środowiska i Leśnictwa NSZZ RI „Solidarność”, Porozumienia Polskiego oraz Rady Gminy Rogowo.

„Krajowy Sekretariat Zasobów Naturalnych Ochrony Środowiska i Leśnictwa NSZZ RI „Solidarność” w pełni popiera i solidaryzuje się z postulatami zgłaszanymi podczas Ogólnopolskiej Akcji Protestacyjnej Rolników.  Postulaty Rolników dotyczące aktualnej sytuacji na rynku rolnym, wyrównania dopłat bezpośrednich oraz konieczności ochrony polskiej ziemi i polskich lasów zasługuje na pełne poparcie.” – napisano w piśmie KSZNOŚiL NSZZ „Solidarność”

Pismo KSZNOŚiL NSZZ „Solidarność”

W piśmie przekazanym przez Radę Gminy w Rogowie (woj. kujawsko-pomorskie) podpisanym przez Przewodniczącego Rady Gminy przedstawiono stanowisko Klubu Radnych Polskiego Stronnictwa Ludowego Rady Gminy Rogowo, które stało się stanowiskiem Rady Gminy. W piśmie Rada Gminy poparła postulaty dotyczące m.in. zakazu sprzedaży ziemi cudzoziemcom.

Pismo Rady Gminy Rogowo z dnia 24 lutego 2015 roku

Wyrazy poparcia przekazało też ugrupowanie Porozumienie Polskie, popierając rozwiązania systemowe, których wprowadzenia domaga się NSZZ RI „Solidarność”.

Pismo Porozumienia Polskiego

Poprzedni artykułProtest rolników w województwie łódzkim – 6 marca 2015 roku
Następny artykułCo z tym ministrem? Czyli odpowiedź na postulaty, których podobno nie ma…