Strona główna Nowości Nowości KOLEJNA USTAWA PISANA NA KOLANIE! CZEKAMY JUŻ 2,5 ROKU!

KOLEJNA USTAWA PISANA NA KOLANIE! CZEKAMY JUŻ 2,5 ROKU!

Posłowie PSL chcą uchwalić bubel prawny – ustawę o ochronie ziemi, aby zyskać poparcie elektoratu wiejskiego dla Komorowskiego! Szef PSL, wicepremier Janusz Piechociński apeluje do PO o poparcie i uchwalenie jej już w piątek, dzięki temu prezydent Bronisław Komorowski  „odzyska 2-3 proc. poparcia na wsi”.

W dniu wczorajszym, 14 maja, odbyło się, zwołane 2 godziny przed rozpoczęciem, posiedzenie podkomisji nadzwyczajnej do rozpatrzenia poselskiego projektu ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego.

Jest to tym dziwniejsze, że zwołane na 12 maja posiedzenie podkomisji zostało odwołane na wniosek szefa sejmowej komisji rolnictwa posła Krzysztofa Jurgiela z powodu braku stanowiska rządu do przedstawianego projektu.

W dniu dzisiejszym, ok. godz. 8.00 podano informację, że o godz. 12.00 odbędzie się kolejne posiedzenie podkomisji nadzwyczajnej do rozpatrzenia poselskiego projektu ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego. Niespodzianką dla wszystkich chcących śledzić przebieg posiedzenia, było to że obrady komisji odbywały się w sali, z której nie ma transmisji internetowej. Nagranie dźwiękowe z posiedzenia będzie dostępne na stronie sejmowej, ale nie wiadomo kiedy…

Poprzedni artykułModlitwa w intencji Ojczyzny
Następny artykułUwaga Redakcje! Zaproszenie na konferencję prasową na zielonym miasteczku