Strona główna Aktualności Gala XVII Ogólnokrajowego Konkursu Bezpieczne Gospodarstwo Rolne

Gala XVII Ogólnokrajowego Konkursu Bezpieczne Gospodarstwo Rolne

20 września 2019 roku podczas Międzynarodowych Targach Agro Show w Bednarach koło Poznania odbyła się Gala XVII Ogólnokrajowego Konkursu Bezpieczne Gospodarstwo Rolne. NSZZ RI „Solidarność” ufundował nagrodę w wysokości 2 000 zł dla Laureata Konkursu, voucher w imieniu Przewodniczącej Związku wręczyła Pani Regina Rogacka Przewodnicząca Komisji Rewizyjnej NSZZ RI „Solidarność”.

W XVII edycji Ogólnokrajowego Konkursu Bezpieczne Gospodarstwo Rolne wzięło udział 1153 gospodarstw indywidualnych oraz 41 zakładów rolnych. Konkurs jest organizowany przez Kasę Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego od 2003 roku i z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród rolników. Patronat Honorowy nad konkursem sprawował Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda.

Konkurs Bezpieczne Gospodarstwo Rolne to jedno z wielu działań prewencyjnych Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, których celem jest poprawa bezpieczeństwa i higieny pracy w gospodarstwach rolnych.

Please enter your comment!