Strona główna Aktualności Apel do rolników

Apel do rolników

Apel do Rolników i Mieszkańców Wsi

Zarząd Wojewódzki NSZZ RI„Solidarność” Region Leszczyński zwraca się do Was Rolnicy i Mieszkańcy Wsi z apelem o wzięcie udziału w wyborach w dniu 9 października 2011 roku. Od nas zależy przyszłość naszego kraju- los polskiej wsi, jej mieszkańców, młodzieży związanej z rolnictwem, los polskich szpitali, stoczni, rafinerii, miedzi- dalszy los resztek naszego przemysłu.

Wybór należy do nas samych- naszego sumienia.

Nie wzięcie udziału w wyborach to aprobata stanu obecnego. Nurt neoliberalny obecnej koalicji zastosowany wobec Wsi, doprowadził polskie rolnictwo do katastrofy ekonomicznej. Nie ma grup różnych obszarowo gospodarstw bezpiecznych o swoja przyszłą egzystencję. Fakty te potwierdzają urzędowe roczne sprawozdania przekazywane do Komisji Europejskiej.

Wykres 1. Produkcja ogółem w przeliczeniu na gospodarstwo w gospodarstwach z pola obserwacji Polskiego FADN (w zł)- ( opracowane na podstawie materiałów przekazywanych do komisji Europejskiej)

Polska spadek o 250%

Wykres 2. Dochód w przeliczeniu na gospodarstwo w gospodarstwach z pola obserwacji Polskiego FADN ( zł)

Polska spadek o 304%

Mamy kandydatów na posłów i senatorów z ramienia naszego związku na liście PiS. Swój głos oddajcie na naszych przedstawicieli w Sejmie i Senacie przyszłej kadencji.

W imieniu Zarządu apel przekazuje
Włodzimierz Maruniewicz

Następny artykułTrwa nabór wniosków od rolników