Strona główna Aktualności Inauguracyjne posiedzenie Rady Ubezpieczenia Społecznego Rolników XI kadencji

Inauguracyjne posiedzenie Rady Ubezpieczenia Społecznego Rolników XI kadencji

W związku z upływem z dniem 31 grudnia 2019 r. X kadencji Rady Ubezpieczenia Społecznego Rolników (Rady Rolników), Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Jan Krzysztof Ardanowski, decyzją z dnia 20 grudnia 2019 r. powołał, stosownie do zapisów ustawy z dnia  20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników, Radę Rolników na lata 2020-2022.

W dniu 4 lutego br. odbyło się inauguracyjne posiedzenie XI kadencji Rady Ubezpieczenia Społecznego Rolników. Pan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wręczył akty powołania 25 członkom Rady Rolników na trzyletnią kadencję (2020-2022).

Przewodniczącą Rady Ubezpieczenia Społecznego Rolników została wybrana Pani Elżbieta Miziołek.

Z ramienia NSZZ RI „Solidarność” do Rady Rolników zostali powołani również: Pani Regina Rogacka, Pan Wojciech Włodarczyk, Pan Jacek Adamczuk oraz Pan Piotr Zbierski.

W posiedzeniu uczestniczyła również Przewodnicząca NSZZ RI „Solidarność” Pani Poseł Teresa Hałas.

Rada Rolników, składająca się z 25 członków, reprezentuje interesy ogółu ubezpieczonych i świadczeniobiorców, dotyczące ubezpieczenia i działalności Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego.

Please enter your comment!